Zo zorg je voor een optimale luchtvochtigheid in huis

02 Feb 2021

Zo zorg je voor een optimale luchtvochtigheid in huis

Het is winter en dat betekent dat het erg koud is, dit merk je ook in huis. Hierdoor zet je de verwarming iets hoger, om het binnen op een aangename temperatuur te krijgen. Maar door je verwarmingen aan te zetten in huis, daalt de luchtvochtigheid in je huis. Je zal de nadelen van het aanzetten van je verwarming nog niet zo snel merken, maar uiteindelijk daalt de luchtvochtigheid in huis en dit heeft nadelen voor jou. Hieronder ga ik je vertellen hoe je ervoor kunt zorgen dat je een optimale luchtvochtigheid in huis behoudt. 

Waarom luchtvochtigheid zo belangrijk is

Wanneer je lichaam voor een lange tijd aan een lage luchtvochtigheid wordt blootgesteld kan je lichaam op verschillende manieren reageren. Vaak zie je dat mensen last krijgen van een droge huid, dit is natuurlijk erg vervelend. De meeste voorkomende plekken waar een droge huid voorkomt zijn: voeten, ellebogen, knieën, armen en scheenbenen. Andere klachten kunnen zijn dat je last krijgt van hoofdpijn, droge keel en hoesten. Het is belangrijk om genoeg te drinken, maar drinken gaat niet alleen helpen bij het hydrateren van je huid. je kunt natuurlijk vochtinbrengende crèmes gebruiken om je huis iets meer te voeden. Maar daar is meer voor nodig. 

Zo verbeter je de luchtvochtigheid

Voor een hoge luchtvochtigheid hoef je niet gelijk je verwarming op de laagste stand te zetten. Er zijn namelijk andere manieren om de luchtvochtigheid in huis te verhogen. Een Geurwolkje staat bekend als een aroma diffuser die in combinatie met etherische olie gebruikt wordt om een heerlijke geur te verspreiden in je huis. Maar naast dat het voor een heerlijke geur in huis zorgt, is het namelijk ook een luchtbevochtiger. Het Geurwolkje blaast nevel omhoog, nevel bestaat uit water. Het water wordt uiteindelijk opgenomen in de lucht. Op deze manier kan je makkelijk de luchtvochtigheid in huis op peil houden, terwijl je verwarming lekker kan blijven aan staan. Je kunt een Geurwolkje ook makkelijk in je slaapkamer neer zetten, als je merkt dat je ‘s ochtends wakker wordt met een droge keel. Een ander voordeel is dat je slaapkamer er ook nog eens super lekker door gaat ruiken, je hebt namelijk geuren die zorgen voor een betere nachtrust.

Planten hebben ook een hoge luchtvochtigheid nodig

Naast dat jij last kan krijgen van een lage luchtvochtigheid, kunnen je planten hier ook onder lijden. Je kan je planten zo goed verzorgen als je wilt, maar als de luchtvochtigheid te laag is dan blijven je planten er ongelukkig bij staan. Daarom is het handig om een aroma diffuser aan te schaffen, waarbij jij en zowel je planten kunnen genieten van een hoge luchtvochtigheid. Zo voorkom je dat je telkens nieuwe planten moet aanschaffen in huis.