Voordelen van het huren van een bouwcontainer

23 Apr 2021

Voordelen van het huren van een bouwcontainer


Heb je grote verbouwplannen? Dan is het misschien wel handig om een bouwcontainer te huren. Je bent veel tijd kwijt aan een verbouwing, het is daarom belangrijk dat het goed geregeld is. Een goede planning en organisatie is daarom erg belangrijk. Er moeten natuurlijk bouwmaterialen worden ingekocht, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je het juiste gereedschap in huis hebt. Misschien moet je voordat je wilt beginnen met verbouwen het huis leeg halen met de spullen die er nog in staan. Het is vaak een hele klus om het huis leeg te halen, en waar ga je die spullen laten. Het kan dan slim zijn om een puin container huren, om daar alle puin in te storten. Hieronder kun je de voordelen lezen van het huren van een bouwcontainer tijdens het huren. 

Tijd besparen 

Door een bouw & sloop container te huren bespaar je veel tijd. Wanneer je een container huurt, wordt deze voor je deur geplaatst. Wanneer je dan puin aan het opruimen bent, kun je het gelijk naar de container brengen. Hiermee voorkom je dat er overal puin blijft liggen, en het op en neer rijden naar de vuilstort kost veel tijd. Een bouwcontainer wordt na een bepaalde afgesproken periode door de verhuurder opgehaald. Door een container hoef je je geen zorgen om het afval te maken. 

Geen aanhanger nodig

Misschien heb je zelf wel een aanhanger staan, waar je al het afval in kan vervoeren. Een aanhanger is een stuk kleiner dan een container, hierdoor zit je aanhanger al snel vol. Maar ook is het nadeel dat je elke keer op en neer moet rijden naar de vuilstort. Hierdoor ben je veel tijd kwijt en kan je dus beter een container voor je deur plaatsen. 

Vuilstort kost geld

Niet alle gemeenten in Nederland zijn gratis voor het storten van afval. Bij veel gemeentes moet je namelijk geld betalen voor het storten van afval. Wanneer je bezig bent met een grote verbouwing, kunnen de kosten in afvalstorten hoog oplopen. Je kunt daarom dan beter een container huren, hierdoor ben je ook geen hoge kosten kwijt aan de vuilstort. 

Efficiënt in tijd

Wanneer je gaat verbouwen maak je vaak een strakke planning, maar vaak zie je dat deze planning erg uitlopen. Vaak kom je dingen tegen die meer tijd nodig hebben, of waardoor iets anders moet opschuiven in je planning. Door een container te huren, voorkom je dat je in de weinige tijd die je hebt naar de vuilstort moet rijden. Je kunt met het bedrijf waar jij je container huurt afspreken, wanneer het vuil bij je wordt opgehaald. Het is belangrijk om tijdens het verbouwen ook wat taken uit handen te geven, zoals het afval wat weggebracht moet worden.