Nachtvorst kan je voorkomen met een goed beregeningssysteem

11 Nov 2020

Nachtvorst kan je voorkomen met een goed beregeningssysteem

Heb je last van nachtvorst op je bloesem van fruitbomen? Nachtvorst beschadigt bloesem, zorg er dus voor dat dit niet kan gebeuren. Je kan deze beschadigingen voorkomen door het gebruik van een methode. Deze methode wordt uitgevoerd met behulp van een sproeier of een waterkanon. De methode wordt gebruikt om gewassen te laten groeien door water toe te voeren. Deze vorm van kunstmatige watervoorzieningen van land- en tuinbouwgewassen wordt middels een beregeningsinstallatie uitgevoerd.

Wanneer planten slecht groeien

Een beregeningssysteem is een ander woord voor beregeningsinstallatie. Zo’n beregeningssysteem wordt gebruikt om de tuin te besproeien en te beregenen. Wanneer je je tuin goed wilt onderhouden is het belangrijk om je planten regelmatig water te geven. Met een beregeningssysteem wordt voorkomen dat planten slecht groeien of uiteindelijk dood gaan door een warmer klimaat. Wanneer je niet zoveel planten hebt is het toch verstandig om je gazon te onderhouden. Wanneer je dit niet doet krijg je namelijk geel gras in de zomermaanden.
 

Een simpele klus

Een tuin besproeien of beregenen klinkt simpel, maar is een moeilijke klus. Je moet de tuin wel op de juiste manier beregenen. Weet jij hoe je jouw tuin goed moet besproeien en op welke manier? Water, planten en bomen kunnen niet zonder. De volgende sproeisystemen worden in combinatie met elkaar vaak toegepast: Een gazon systeem met pop-up sproeiers, border systeem met border sproeiers en een druppelsysteem met druppelaars. Een gazon systeem met pop-up sproeiers wuift heen worden gebruikt voor het beregenen van je gazon. Wanneer de sproeier op de juiste plaats wordt geplaatst kan je gewoon het gras maaien. 

Het systeem met border sproeiers zijn geschikt voor je tuingrenzen. Dit systeem produceert nevel die bloemen en planten verfrissen. Wanneer je het druppelsysteem gebruikt in je gazon kan je de druppelaars verbinden met een steekpen of een kleine sproeier. De druppelaars kunnen worden afgesteld op verschillende liters per uur afhankelijk van de waterbehoefte. Dit systeem is geschikt voor wanneer je bloembakken of bloempotten wilt beregenen.
 

Beregeningssysteem onderdelen

Een systeem is makkelijk zelf te installeren. Een stappenplan voor de aanleg wordt meegeleverd met het betreffende systeem. Een beregeningssysteem kan bestaan uit sproeiers of druppelaars. Daarnaast bevat het systeem ook uit leidingen, kopstukken en eventueel een beregeningscomputer. Beregeningssystemen werken ook zonder een computer. Wanneer er niet met een computer gewerkt wordt zal je handmatig de kraan open moeten draaien om het systeem aan te zetten. Wanneer je de kraan niet zelfstandig wilt openen is een beregeningscomputer de ideale oplossing. 


Heb je een grote tuin en beschik je maar over een buitenkraan? Dan is het verstandig om je tuin te beregenen in meerdere fases. Een beregeningssysteem kan naast een eventueel te gebruiken computer ook zonder waterpomp werken. Een waterpomp is dus niet nodig. Wil je meer informatie inwinnen over beregeningssystemen? Bezoek de website.