Living wall de nieuwe muurbekleding

09 Mar 2021

Living wall de nieuwe muurbekleding

De laatste jaren is een plantenwand erg populair. Je komt deze groene muurbekleding overal tegen, restaurants maken er ook veel gebruik van. Het geeft namelijk net wat meer sfeer aan de ruimte. Een groene muur is erg leuk, maar je moet wel rekening houden met een aantal zaken. Hieronder lees je meer over een plantenwand en hoe het in elkaar zit. 

Voordelen van planten in je huis

Naast dat een groene muur er ook super leuk ziet, heeft het ook een aantal voordelen. Planten zuiveren namelijk de lucht in huis en geven zuurstof af. Daarin is het wel zo dat de ene plant meer zuurstof afgeeft dan de andere plant. Een ander voordeel van een plantenwand is dat het een isolerende werking heeft in de winter en het in de zomer de ruimte afkoelt. Ook werken planten voor een betere concentratie, door de schone lucht krijg je een betere gemoedstoestand. Maar je kunt je er ook beter door concentreren en je bent een stuk productiever in een omgeving waar zich veel planten bevinden. 

Plantenwand

De planten van een plantenwand systeem zijn niet aan de grond gebonden. Een plantenwand wordt ook wel een vertical garden genoemd, omdat je de planten op een verticale manier aan je muur ophangt. Met een plantenwand breng je het buitengevoel naar binnen. Ik zou je aanraden om te gaan voor het merk Halbe zij maken gebruik van een natuurlijke voedingsbodem. De voordelen van een natuurlijk voedingsbodem zijn dat het een groot vochtvasthoudend vermogen heeft. Daarnaast zorgt het ervoor dat elke plant genoeg water tot beschikking heeft. Door de luchtige structuur is er voldoende zuurstof beschikbaar, hierdoor kan de plant zich gemakkelijk wortelen. Daarnaast kan je op een eenvoudige en snelle manier dit systeem ophangen in je huis of op kantoor. Daarnaast is voorgroeien niet nodig, aangezien de plantenwand beplant wordt geleverd. De planten hebben weinig onderhoud nodig aangezien ze op een natuurlijke voedingsbodem groeien. Ook bevat het systeem verschillende sensoren. De vochtsensoren zorgen ervoor dat het vochtgehalte op peil blijft. Je kunt het systeem makkelijk op afstand bedienen door middel van een internetverbinding. 

Buiten plantenwand

Je kunt ook kiezen voor een plantenwand buiten. Hiermee kun je op een duurzame en groene manier je gevel bekleden. Naast dat het duurzaam is, ziet een groene gevel er ook nog eens mooi uit. Een groene omgeving draagt namelijk bij aan de kwaliteit van leven. Het is namelijk bewezen dat mensen zich gelukkiger voelen in een groene omgeving. De planten van een plantenwand zijn niet gebonden aan de grond. De planten worden namelijk op een paneel voorbegroeid voor 90%. In een plantenwand systeem zit een watersysteem geïntegreerd met een reservoir, hierbij worden de planten automatisch van water voorzien.