Kunstgras in de tuin

07 Oct 2020

Kunstgras in de tuin

De letter r zit weer in de maand. Dit betekent dat we weer richting de herfst gaan. Bij deze seizoenswisseling hoort een checklist voor uw tuin. Een paar zaken moeten gedaan of geregeld worden, voordat de vorst komt. In de herfst vallen bladeren van de bomen en dit zorgt voor imperfectie van uw gazon. Het is dan van belang dat u het gazon bijhoudt. Voor velen is dit een klus die niet bovenaan de lijst staat en daarom wordt het vaak niet gedaan. Om dit te voorkomen kunt u bijvoorbeeld kunstgras kopen voor uw tuin. Het heeft geen onderhoud nodig en zorgt altijd voor een verzorgd gazon. 

Kunstgras

Een goede oplossing is kunstgras. Dit is onderhoudsarm en blijft het hele jaar goed. Zo nu en dan moet u even de bladeren van het gras halen. De meest eenvoudige manier is het verwijderen van bladafval met een hark. Er bestaan verschillende soorten, maar de beste is een kunststoffen hark. Grasvezels blijven zo onbeschadigd en u blijft dan genieten van de vele voordelen van kunstgras. Bladblazers zijn populair, echter deze raden wij af. Kwartzand wordt weggeblazen, waardoor de grasmat minder stabiel licht. 

Soorten kunstgras

Hierboven schetsten we al de voordelen van kunstgras als het gaat om onderhoud in de herfst. Een ander groot voordeel is de keuze. Kunstgras wordt geleverd in verschillende soorten, kleuren en hoogtes. Dit heet de vezelhoogte en valt helemaal naar wens te maken. Belangrijk is daarbij waarvoor u de grasmat gebruikt en hoe het eruit moet komen te zien. Wilt u een zachte ondergrond? Dan is het verstandig een lage vezelhoogte te nemen. Een natuurlijke uitstraling behaalt u juist met een hogere vezelhoogte. 

Naast de hoogtes bepaalt u ook de kleur. Kunstgras Sneijder, Ronaldo of Frenkie zijn voorbeelden van verschillende groene grasmatten. Echter, felle kleuren voor een hippe uitstraling zijn er natuurlijk ook. Antraciet, zwart, maar ook limoen, roze en turquoise zijn kleuren die beschikbaar zijn bij Kunstgras-online. Voor meer informatie neemt u contact op met onze klantenservice. 

Kunstgras-online 

Bij kunstgras-online geniet u naast de voordelen van het kunstgras ook van onze uitstekende service. Vanaf de keukentafel of misschien wel de bank bestelt u de grasmat. Bestelt u voor 11:00 in de ochtend? Dan wordt de mat diezelfde dag nog verzonden. Bent u er nog niet zeker van of wilt u liever eerst uw nieuwe gazon voelen? Bij kunstgras-online bestelt u gratis stalen, zodat u er zeker van bent dat u de beste keuze maakt. Voor de gratis stalen geldt: Voor 16:00 besteld morgen in huis!