Hoe vind ik de geschikte werkhandschoenen?

08 Mar 2021

Hoe vind ik de geschikte werkhandschoenen?

Wanneer je aan het klussen bent kom je in aanraking met verschillende soorten materialen, dit kunnen bouwmaterialen zijn. Hierbij is het belangrijk dat je jezelf goed beschermd en werkhandschoenen aan doet. Geschikte werkhandschoenen zijn hier een goed voorbeeld van en ook erg belangrijk. Hieronder kan je lezen waarom werkschoenen handig zijn en welke werkhandschoenen er zijn. 

Waarom werkhandschoenen?

Werkhandschoenen kunnen onprettig zijn om te dragen, maar het is wel belangrijk om ze te dragen. Bij verschillende werkzaamheden kunnen je handen erg kwetsbaar zijn, omdat ze bloot worden gesteld aan stoffen of gevaarlijke materialen. Door werkhandschoenen te dragen bescherm je je handen tegen verwondingen tijdens het gebruik van bijvoorbeeld gereedschap, puin, bouwmaterialen of chemische stoffen. Veel bedrijfsongevallen bestaan uit handletsel, daarom zijn er ook veel verschillende werkhandschoenen voor verschillende werkzaamheden.

Hoe kies je de juiste werkhandschoenen?

Wanneer je veel werkt met gereedschap, chemicaliën, puin of afval, heb je meer kans op letsel. Scherpe onderdelen kunnen leiden tot snij of schaafwonden aan de handen, hierdoor beschadig je erg snel je handen. Daarnaast kunnen chemicaliën brandwonden veroorzaken. Je kunt dan het beste showa 310 werkhandschoen aanschaffen om je handen te beschermen, deze werkhandschoenen zijn beter dan normale en goedkope werkhandschoenen. Ook zijn deze handschoenen een stuk steviger, wanneer je veel moet sjouwen is de kans kleiner dat je handschoenen scheuren.

Waterdichte handschoenen 

Wanneer je veel werkt met chemische stoffen, is het verstandig om werkhandschoenen aan te schaffen die waterdicht zijn. Maar daarnaast zijn Active Gear werkhandschoen ook nog eens vloeistofdicht. Deze handschoenen zijn gemaakt van latex of rubber, deze materialen laten geen vloeistoffen door. Wanneer je veel werkt met stoffen zoals chloor is het verstandig om hiervoor deze werkhandschoenen te gebruiken. Chloor is namelijk erg slecht voor de huid, daarom raad ik je aan om ook gebruik te maken van vloeistofdichte handschoenen. 

Winter werkhandschoenen 

Koude invloeden kunnen ook erg slecht zijn voor je handen, hiervoor hebben je handen dus ook extra bescherming nodig. Wanneer je in de winter in de tuin wilt werken is het verstandig om Showa 406 winterwerkhandschoen te dragen, deze handschoenen beschermen je handen namelijk tegen het koude weer. Deze handschoenen zijn extra gevoerd, hierdoor hoef je niet bang te zijn voor koude handen tijdens het werk. Daarnaast bestaat er ook thermo werkhandschoenen. 

Showa werkhandschoenen

Showa is een bedrijf wat gespecialiseerd is in handbescherming. Het bedrijf is zowel gefocust op creativiteit en innovatie. Dit bedrijf besteed niks uit, ze maken namelijk alles zelf. Daarnaast wordt ook elke stap van het proces gecontroleerd, om er zo voor te zorgen dat de werkhandschoenen van hoge kwaliteit zijn. Bij Showa hebben ze verschillende soorten werkhandschoenen, hierdoor hebben ze voor elke klus een specifieke handschoen. Ze vinden het belangrijk dat de handschoenen fijn zijn om te dragen en dat de juiste bescherming bieden.