Hoe kan ik thuis ongedierte bestrijden?

06 Feb 2021

Hoe kan ik thuis ongedierte bestrijden?

Ongedierte in huis zijn erg vervelend! Vaak is het zo dat ongedierte afkomen op eten, probeer dus altijd je eten goed op te bergen. Zo kan je voorkomen dat er veel ongedierte op het eten afkomt. Je kunt verschillende soorten ongedierte in huis hebben en ieder heeft ook zijn eigen methodes om er vanaf te komen. Hieronder gaan we bespreken wat je tegen verschillende soorten ongediertes in huis kunt doen.

Muizen in huis 

Wanneer je last hebt van muizen in huis kan dat erg vervelend zijn. Muizen knagen namelijk aan alles, bijvoorbeeld aan je voedsel voorraden maar ook aan je kabels. Deze dieren kunnen makkelijk ziektes overbrengen en je huis vervuilen met hun uitwerpselen. Het is daarom belangrijk dat je je huis netjes en schoon houdt. Je kunt makkelijk horen dat er muizen in huis zijn, je hoort ze soms tussen de muren lopen. Vaak is het zo dat een paar muizen een grote plaag kunnen vormen, omdat ze zich makkelijk en snel kunnen voortplanten. Wanneer dit gebeurd kan je ervan uit gaan dat het voor grote overlast zorgt. Je kunt muizen bestrijden op verschillende manieren. Je kunt muizenvallen op plaatsen zetten waar je de keuteltjes van een muis hebt gevonden. Dit betekent namelijk dat de muizen op deze plekken zijn geweest, waardoor ze waarschijnlijk nog een keer naar die plek zullen terugkeren. 

Houtwormen

Een houtworm voedt zich voornamelijk met hout. Doordat houtwormen voorwerpen aantasten die van hout zijn, verzakt de draagkracht hiervan. Je hebt dan zelfs kans op instortingsgevaar, dan is het belangrijk dat je houtwormen snel bestrijdt. Alleen het bestrijden van houtwormen is niet eenvoudig. Bij het bestrijden van houtwormen is het namelijk belangrijk dat je zowel de eitjes, de houtworm larven en de volwassen houtwormen dood maakt. Je kunt houtwormen op verschillende manieren bestrijden. Je kunt houtwormen bestrijden door gif, petroleum en hitte of kou. Het gif om houtwormen mee te bestrijden is op basis van permethrin, deze stof staat ook wel bekend als houtwormdood. Wel wil ik je afraden om deze gif te gebruiken, aangezien het erg gevaarlijk is voor je gezondheid. Het is mogelijk om zelf houtwormen te bestrijden met petroleum. Wanneer de houtworm in contact komt met het middel, gaan ze meteen dood. Vaak is het wel zo dat je met dit middel niet helemaal het hout in gaat, hierdoor dood je alleen maar de houtwormen die zich aan de oppervlakte bevindt. Naast dat je houtwormen kunt bestrijden met gif en petroleum, kan je houtwormen ook bestrijden met extreme hitte of intense kou. Je kunt houten voorwerpen verhitten in een oven. Bij intense kou moet je de houten voorwerpen twee weken lang in de vriezer leggen. Het nadeel van deze methode is dat je alleen kleine houten voorwerpen in vriezer kunt doen. Houtworm bestrijden in meubels werkt bij deze methode niet, aangezien je vriezer klein is.