Een moderne tuin met de juiste steenkorven

11 Nov 2020

Een moderne tuin met de juiste steenkorven

Robuuste stalen korven die gevuld zijn met stenen. Je hebt ze vast wel een keer gezien. Deze korven kunnen veelzijdig worden ingezet en stijgen erg in populariteit. Je kan je erf er mee afscheiden of op een creatieve manier muren vormen. Schans- of steenkorven zijn waardevolle investeringen met veel voordelen en eindeloze mogelijkheden.

De uitstraling

Wil jij je tuin een moderne en stoere uitstraling geven en ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Of wil je jouw tuin een opfrisbeurt geven? Dan is een afscheiding met schanskorven of steenkorven onmisbaar in jouw geval. Schanskorven kunnen ingezet worden om een erf af te scheiden of om een sfeervolle zithoek te creëren. De korven kunnen ook ingezet worden als bloembak of tuinhaard. De schanskorven kunnen veelzijdig ingezet worden en zorgen voor jarenlang plezier. Iedere tuin is natuurlijk anders, daarom is het mogelijk om de korven aan te passen naar je eigen smaak. Je kan bijvoorbeeld zelf de maat en stenen kiezen. De gekozen stenen worden dan gebruikt om de korven mee op te vullen. Wil je je tuin helemaal opfrissen? Maak dan gebruik van sfeervolle lampen of een prachtige waterval. 

 

Een duurzaam product

Natuurstenen worden vaak gebruikt om schanskorven op te vullen. Zowel de korf als de stenen slijten niet snel waardoor het erg lang mee gaat. Vanwege die redenen zijn schans- en steenkorven duurzame producten. Steenkorven zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Wanneer je van plan bent om de schanskorf af te breken kunnen de stenen opnieuw gebruikt worden. Ben je van plan om te verhuizen? Dan kan je jouw mooie stenen schutting gewoon meenemen. De stenen zijn gemakkelijk te verwijderen uit de schanskorf. Wanneer je de natuurstenen en metalen korven naar de nieuwe locatie hebt verhuisd hoef je alleen nog maar een nieuwe fundering te leggen voor je natuurstenen schutting.
 

Steenkorven

Sinds de middeleeuwen worden steenkorven al gebruikt. In de middeleeuwen werden ze in de bergen gebruikt als keermuur. Ze werden in de middeleeuwen niet alleen gebruikt als keerwand. Ze werden ook ingezet voor militaire doeleinden. Steenkorven werden namelijk als bescherming ingezet tegen artillerie- en mortiervuur. Omdat de steenkorven snel gevuld konden worden met breukstenen konden ze snel worden ingezet. In de huidige tijd worden de korven veelzijdig gebruikt en zijn ze niet alleen praktisch, maar ook decoratief. Een steenkorf wordt ook wel eens schanskorf genoemd. Deze korf is een goede combinatie van producten. 

De steenkorf wordt gevormd door verwerkte staalmatten, stenen of glasbrokken. De stenen die gebruikt worden voor een steenkorf worden ook wel breukstenen genoemd. Breukstenen zijn te verkrijgen in verschillende vormen, maten en kleuren. Doordat de schanskorven zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal zijn ze vrij van onderhoud. Een duurzaam product gevuld met stenen.