De perfecte werktuigen voor op het land of in de tuin

15 Apr 2021

De perfecte werktuigen voor op het land of in de tuin

Werk je veel in landbouw of is jouw hobby tuinieren, dan is het handig dat je goede landbouwmachines hebt. Want goede en mooie landbouwmachines maken jouw werk buiten op het land een stukje leuker. Hieronder kan je lezen welke werktuigen handig zijn voor in de landbouw of in de tuin. 

Maaiers

Je hebt verschillende soorten maaiers, met ieder zijn eigen voordelen en kenmerken. We beginnen bij handmaaiers, deze maaiers zijn vooral geschikt voor de kleinere tuinen. Bij deze maaiers heb je dan ook geen netstroom handig, dat betekent dat hij makkelijk te gebruiken is. Daarnaast bestaan er accu maaiers, het grootste voordeel hieraan is dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Deze maaier heeft namelijk geen snoer, waardoor hij flexibel te gebruiken is. Deze maaier is dan vooral bedoeld voor kleine tot middelgrote gazons. Een elektrische maaier is een milieuvriendelijk maaier, en is eigenlijk voor elke gazon geschikt. Maar om deze maaier te gebruiken, heb je wel een stroomvoorziening nodig. Een benzinemaaier is krachtige machine en is geschikt voor de grotere gazons. Het grootste voordeel van een benzinemaaier is dat je geen stroom en verlengkabel nodig hebt. Maar heeft wel veel onderhoud nodig. Wanneer je een groot oppervlakte heb, kan je het beste gebruik maken van een zitmaaier. Een zitmaaier noemen ze ook wel een tuintractor, hierbij zit het maaidek onder de machine tussen de wielen. Zo kun je op een relaxte manier je gazon maaien en ook bijhouden.

Onkruid bestrijden

Onkruid is een van de meest vervelende dingen die je in je tuin kunt hebben. Als je het niet goed bijhoud, staat je tuin binnen een korte tijd vol met onkruid. Je kunt op verschillende manieren onkruid weghalen, door met de hand of met een onkruidmes. Maar wanneer je last hebt van heel veel onkruid, kan je beter thermische onkruidbestrijding gebruiken. Hiervoor kun je een onkruidbrander gebruiken die op gas of op elektriciteit werkt. Op deze manier zorg je ervoor dat je het onkruid op een milieuvriendelijke manier verwijderd, want je maakt niet gebruik van giftige stoffen. Vaak begint onkruid in het voorjaar te groeien. Door gebruik te maken van een onkruidbrander, barsten de wandcellen van de hitte van de brander. Daarnaast hoeft het onkruid ook niet volledig zwart afgebrand te worden, je kunt gewoon op vijf à tien centimeter afstand het onkruid bestrijden. Voor thermische onkruidbestrijding kan je het twee tot drie gespreid over de zomer gebruiken. Je kunt ook onkruid bestrijden op een manuele manier, je kunt dan mechanische onkruidbestrijding gebruiken om het onkruid weg te halen. Je kunt hiervoor gereedschap gebruiken zoals: een onkruidsteker, een distelsteker, een onkruidmes, een hak en een onkruidborstel. Dit is wel aan te raden wanneer je het onkruid wilt aanpakken in je tuin.