De perfecte deuren voor een modern interieur

29 Jan 2021

De perfecte deuren voor een modern interieur

Wanneer je een modern huis hebt, wil je natuurlijk dat je binnendeuren er wel op aansluiten. Daarom is het belangrijk dat je voor moderne binnendeuren kiest, aangezien deze bij je moderne interieur past. Er zijn verschillende soorten moderne binnendeuren waaruit je kunt kiezen, wil je een deur met glas of gewoon een deur met hout. Hieronder kun je lezen welke deuren goed matchen met jouw moderne interieur. 

Draaideur of schuifdeur

Bij een moderne stijl past een binnendeur met een kleur, strakke afwerking en moderne deurklink. Wanneer je nieuwe binnendeuren gaat uitkiezen, denk je waarschijnlijk eerst aan traditionele draaideur. Een draaideur houdt in dat je in een zwaai de deur naar een kant kan openen, je moet bij deze deur trekken of duwen. Naast draaideuren kan je  ook kiezen voor enkele en dubbele schuifdeuren. Aan de bovenkant van de opening wordt er een rail geplaatst waarbij de schuifdeur over de rail naar de zijkant schuift. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed nadenkt hoe breed je doorgang is. Bij een kleine doorgang zou ik je aanraden om voor een enkele schuifdeur te gaan. Bedenk goed aan welke zijde van de doorgang je het railsysteem wilt plaatsen. De deur moet namelijk wel makkelijk opzij kunnen schuiven. Bij een grote doorgang zou ik je aanraden om voor twee schuifdeuren te gaan, waarbij je elke deur naar een zijkant schuift. Vaak kan je het beste kiezen voor een schuifdeur als je weinig ruimte tot je beschikking hebt, aangezien een draaideur veel ruimte kan innemen als je hem open zwaait. Door een schuifdeur te nemen kan je dit voorkomen, en de deur naar een kant op te schuiven. 

Stalen binnendeuren

Moderne binnendeuren zijn stalen deuren. De laatste tijd zie je dat stalen deuren met glas een enorme trend zijn. Vaak worden deze deuren gebruikt als doorgang naar de woonkamer, om zo de keuken en de woonkamer met elkaar te verbinden. Door een tussendeur met glas te kiezen, zorg je voor meer daglicht en transparantie. Eigenlijk is het een manier van ruimtes op een subtiele manier van elkaar te scheiden, door middel van glas kan je het ruimtelijk houden. Vaak worden stalen deuren geassocieerd met een industriële woonstijl, maar eigenlijk passen deze deuren bij elk interieur. Dit komt voornamelijk omdat de deuren uit glas bestaan en de stalen randen niet te erg opvallen in het interieur. Het geeft namelijk een moderne en strakke uitstraling. Het is vaak mooi om deze deuren mee te nemen door je hele huis, ook al is een glazen deur misschien niet in elk opzicht even handig. Maar vaak kan je wel je deuren aanpassen aan de stijl van van de stalen deuren.