Bouw, sloop en puincontainer beter voor het milieu

23 Jan 2021

Bouw, sloop en puincontainer beter voor het milieu

In Nederland wordt er veel afval gedumpt. Maar dit is heel slecht voor het milieu, en daar moeten we samen iets aan doen. Het is prima om te bouwen of te slopen, maar probeer wel op de juiste manier je afval op te ruimen. Dit kun je doen door een container voor de juiste afvalsoort te huren waardoor je dus het milieu zo min mogelijk beschadigd. In dit artikel ga ik meer vertellen wat de voordelen van het huren van een container inhoudt. 

Voordelen van het huren van een container

De juiste container huren, draagt bij aan een duurzame wereld. Maar er zijn meer voordelen naast dat het beter is voor het milieu. Tijdsbesparing is een belangrijk voordeel, het heen en weer rijden kost veel tijd en is ook slecht voor het milieu. Door een puin container huren en op locatie te plaatsen, kan in een keer de container worden opgehaald. Verder is het storten op een afvalplaats ook niet gratis, en kost dat geld wanneer je dit elke keer wilt doen. Wanneer je geen aanhanger tot je bezit hebt, moet je hiervoor een huren wanneer je het afval naar de afvalplaats wilt wegbrengen. Maar een aanhanger heeft ook maar een bepaalde ruimte, waardoor je geneigd bent om vaker op en neer te rijden. Bij het huren van een container zit een chauffeur inbegrepen. Deze chauffeur komt langs om het puin op te halen. Dit doet hij door de container met hem mee te nemen en hem naar een afvalplaats mee te brengen. Vaak kan je een container voor 6 weken lang huurvrij in bezit hebben. Ook kan je vaak in een container grotere stukken afval kwijt, in een container is er namelijk ruimte zat. 

Tips voor het huren van een container

Het is belangrijk om de juiste formaat van een container te kiezen. Je hebt bijvoorbeeld een 3m³, 6m³ of 10m³ bouwcontainer. Het is daarom goed om te kijken naar wat voor soort klus je hebt, om te bepalen hoe groot je container moet zijn. De meeste mensen huren een container van 6m³. De prijs per soort afval is verschillend, bedenk dus goed welk soort afval je voornamelijk wilt weggooien. Bij een bouw & sloop container huren, zitten er wel een aantal regels aan vast. Zo mag het afval maximaal 20 centimeter boven de rand uitsteken. Wanneer de puin te veel boven de rand uitsteekt worden er kosten in rekening gebracht. Wanneer je de container op eigen grond neerzet, heb je geen vergunning nodig. Maar wanneer je hem op een openbare plek wilt zetten, is het slim om dit even bij de gemeente te informeren. Ook is het verstandig om je container met een dekzeil af te sluiten, zo kan je voorkomen dat andere mensen hun afval in de container gaan dumpen.