5 manieren om bloempotten te gebruiken

20 Sep 2020

5 manieren om bloempotten te gebruiken

  • Om gaten in randen op te vullen
  • Om een ​​deur of pad in te kaderen
  • Voeg kleur toe waar je maar wilt
  • Om planten te kweken die je niet in je aarde zou kunnen kweken
  • Gegroepeerd in een 'potscape' om een ​​grote impact te creëren

Vul een gat in je border met een plantenbak

Aan het einde van de zomer, ontstaan ​​er vaak gaten in borders. Door iets te moeten terugsnoeien of de vaste planten gaan dood. En het is te laat om nog iets toe te voegen aan een kruidachtige border, dus doe je wiggen in een pot of tuinbak.

Gebruik gerust een paar oude betonnen plantenbakken, ze verdwijnen in toch de border. Het is een goede manier om minder glamoureuze potten te gebruiken. Zet er gemakkelijk te vinden planten in, zoals pelargoniums om een ​​vleugje kleur te creëren.

De roze en rode pelargoniums in deze betonnen tuinbak geven kleur aan een border die aan het einde van het seizoen 'over' gaat.

Gebruik je beste tuinbakken om iets in te kaderen

Terwijl je minder glamoureuze tuinpotten in de border begraaft, investeer bijvoorbeeld in twee mooie potten om te plaatsen aan weerszijden van de voordeur.

Gebruik tuinpotten om kleur toe te voegen aan uw terras, terras of border

Planten die nu in bloei staan ​​veranderen of toevoegen is een geweldige manier om kleur toe te voegen, zelfs als je een paar potten moet verwisselen.

De gele bloemen en gegalvaniseerde zinken tuinbakken vormen een mooi contrast. Canna's zijn een opzichtige plant met prachtige structurele bladeren, maar ze zouden tot laat in de zomer niet veel toevoegen aan een weergave. Dus je zou waarschijnlijk eerder in het seizoen een lente- of vroege zomerbloeiende plant op deze plek hebben.

Gebruik potten voor planten die je moeilijk vindt om in de tuin te kweken

Veel van ons kunnen geen hosta's kweken, behalve in potten. Het is meestal gemakkelijker om naaktslakken en slakken uit de buurt van hosta's in potten te houden dan wanneer ze in de aarde worden geplant.

En tuinbakken zijn erg handig voor planten die zure grond nodig hebben, zoals rododendrons , azalea's, skimmia's, camelia's en blauwe hortensia's. Het is echt heel moeilijk om de pH van je aarde te veranderen om deze planten te laten groeien als ze niet goed voor je groeien. Potten zijn het antwoord.

De sleutel om ze er goed uit te laten zien, is dagelijks water geven en twee keer voeren tijdens het groeiseizoen.

Basis voor tuinplanten

Als je wilt dat je tuinplantenbakken zien er bijna het hele jaar mooi uit, dan bevelen wij het volgende aan:

  • Koop vorstbestendige potten met een goede afvoer
  • Geef je potten elke dag water, maar zorg ervoor dat je niet te veel water geeft.
  • Geef je potten ongeveer twee keer per jaar te eten. Planten in potten hebben alleen de voeding die u ze geeft. Ze kunnen hun wortels niet in de grond krijgen.
  • Regelmatig doodkoppen en van plant wisselen als de bloemen voorbij zijn.
  • U kunt een deel van het werk verminderen door laag te mengen onderhoudsplanten met planten die prachtige bloemen bieden. Lees hier meer over onderhoudsarme planten voor potten