Beste kamerplanten om insecten te weren

28 Jul 2020

Beste kamerplanten om insecten te weren

We weten allemaal dat kamerplanten op dit moment razend populair zijn. Omdat we zoveel tijd thuis doorbrengen, is het logisch om wat groene vrienden toe te voegen om ons gezelschap te houden. Er is echter één soort gezelschap dat we niet willen: insecten.

Het goede nieuws is dat je twee vliegen in één klap kunt slaan door wat kamerplanten toe te voegen die dit ongedierte weghouden. Of je nu een plant in de winkel koopt of er een naar een vriend stuurt via een plantendienst, overweeg deze functionele en mooie planten.

Citroengras


Als je ooit een citronella-kaars hebt gekocht om muggen weg te houden, ken je de kracht van deze geur. U weet echter misschien niet dat de citronella die in deze kaarsen aanwezig is, afkomstig is van een plant. Hoewel sommige mensen denken dat citronella is afgeleid van een type geranium dat bekend staat als de citronellaplant, is de waarheid dat citronella afkomstig is van planten uit de citroengrasfamilie.

Dat klopt! Hoewel je citroengras misschien gelijkstelt aan culinair gebruik, kan het ook worden gebruikt om muggen weg te houden. Omdat citroengras meer dan 1,20 meter hoog kan worden, is het een geweldige kamerplant voor een open hoek van je huis.

Chrysanten

Chrysanthemums

Deze vrolijke bloemen, ook wel moeders genoemd, duiken vaak op in de herfst. U kunt ze echter het hele jaar als kamerplant houden. En dat zou je moeten doen vanwege hun vermogen om insecten weg te houden!

Bepaalde verbindingen bij moeders die pyrethrines worden genoemd, kunnen ongewenste insecten afstoten, waaronder kakkerlakken, vlooien en vliegen. Deze pyrethrines zijn zo krachtig dat ze worden geëxtraheerd en gebruikt in organische insecticiden.

Goudsbloemen


Tuinders houden van het planten van goudsbloemen naast hun groenten, omdat ze ongewenste insecten weghouden.

Goudsbloemen zijn echter niet alleen voor de buitentuin! Je kunt de ongediertebestrijdende krachten van deze vrolijke bloemen benutten door er een paar in een pot te planten. Zorg ervoor dat je ze veel zon geeft en een pot die hun groei aankan.

Kattenkruid


Terwijl katten dol zijn op de geur van deze plant, hebben de meeste beestjes er een hekel aan. Wetenschappers hebben ontdekt dat een stof in kattenkruid in feite tien keer effectiever is om muggen weg te houden dan het insectenwerende middel DEET.

Catnip houdt van de zon, dus een raam op het zuiden is de perfecte locatie.

Oost-Indische kers
 

Nasturtiums

Met trapsgewijze schotelvormige bladeren en heldere bloemen zien Oost-Indische kers er prachtig uit in een pot of hangende mand. Ze voegen niet alleen wat schoonheid toe aan je huis, maar houden ook verschillende soorten kevers en rupsen weg.

Basilicum


We houden allemaal van de frisse geur en heerlijke smaak van basilicum. Een andere reden om van dit kruid te houden, is dat het een professional is in het afstoten van verschillende soorten vliegen.

Omdat basilicum stengels blijft produceren vanaf nieuwe groeipunten, kun je een deel van de plant oogsten en deze zal blijven groeien. Daarom kunt u het in uw keuken bewaren als smaakmaker en als vliegenbestrijding.

Oregano


Oregano is een ander geurig kruid waar mensen van houden, maar waar insecten een hekel aan hebben. De verschillende verbindingen in dit kruid houden kevers, vliegen en motten weg.

Als je oregano binnen kweekt, zorg er dan voor dat er veel zonlicht op komt. Onthoud ook dat het vatbaar is voor te veel water, dus geef alleen water als de grond er droog uitziet.


Venus vliegenval

Venus fly trap

In tegenstelling tot de eerder genoemde planten, stoot de venusvliegenval geen insecten af. Het trekt ze eerder aan en doodt ze dan! Omdat het helpt om de populaties vliegen in uw huis te verminderen, maakt het de lijst.

Deze planten presteren het best bij indirect licht dat hun natuurlijke omgeving nabootst. Verwacht niet dat ze, zelfs in de perfecte omgeving, van een insectenplaag afkomen, aangezien ze slechts ongeveer één insect per maand eten.

Ongedierte weg en schoonheid om te blijven


Door kamerplanten te kiezen die insecten afstoten, verbetert u uw huis op meer dan één manier. U krijgt te maken met minder enge problemen en voegt een vleugje schoonheid toe aan uw leefruimtes. Kies dus een paar planten uit deze lijst en geef ze een nieuw huis!